ΔΝΤ: Τώρα την 5η δόση στην Ελλάδα...Σε κατάσταση πανικού το ΔΝΤ κάνει ότι μπορεί για να μην χάσει τα λεφτά του!!!

Οι μεγαλοκαρχαρίες της παγκόσμιας οικονομίας νιώθουν τον φόβο του κινδύνου να μην πληρώσει οι Ελλάδα τα λεφτά που περιμένουν και έτσι σπεύδο...

Οι μεγαλοκαρχαρίες της παγκόσμιας οικονομίας νιώθουν τον φόβο του κινδύνου να μην πληρώσει οι Ελλάδα τα λεφτά που περιμένουν και έτσι σπεύδουν μέσα σε συνθήκες πανικού να μας δώσουν πρόωρα την νέα δόση!!!
Καλά ξεμπερδέματα σας εύχομαι αφού θέλατε να μπλεχτείτε με ανθρώπους που έχουν ψυχή και δεν τα παρατάνε(για τους πολίτες της χώρα μιλάω...Μην πάρουν τα πάνω τους όλοι)

Καταιγιστικό ρυθμό παίρνουν οι εξελίξεις και το ΔΝΤ, σε συνενόηση με την Ε.Ε, δηλώνει έτοιμο να καταβάλει εσπευσμένα το ποσό που του αναλογεί για την 5η δόση για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα.

''Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Αν υπάρξει ισχυρή δέσμευση από τους ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι θα υπάρξει τέτοια δέσμευση'' τόνισε στο Reuters αξιωματούχος από την ευρωζώνη.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΔΝΤ εκτιμούν πως η 5η δόση εξαρτάται από σχέδιο που είναι σχεδόν έτοιμο και με αυτό θα αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της χώρας εως και το 2012.
 
Λίγο νωρίτερα ο ειδικός σύμβουλος του επικεφαλής του ΔΝΤ Μιν Ζου εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα.
 
''Οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά το τελευταίο 24ωρο'' ήταν η ακριβής δήλωση του υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ.
 
Πάντα σύμφωνα με το Reuters η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει έως τις 11 Ιουλίου, λόγω των διαφορετικών απόψεων που εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής σε αυτό των ιδιωτών επενδυτών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ.
 
''Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο έως τις 11 Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το Eurogroup πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές'' δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ. Ιβάν Μίκλος.
 
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι η διαφωνία για τον τρόπο εμπλοκής των ιδιωτών δυσκολεύουν την πρόοδο όσον αφορά τη νέα χρηματοδότηση.
 
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εν τω μεταξύ, αναφέρει το πρακτορείο, στο πιο επείγον θέμα της αποδέσμευσης της επόμενης δόσης του δανείου, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών της Ελλάδας τον Ιούλιο.
 
''Θα πρόκειται πιθανόν για μία προσέγγιση σε δύο στάδια. Πρώτα θα ασχοληθούμε με την επόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας και μετά, έως τις 11 Ιουλίου, με το νέο τριετές πακέτο βοήθειας, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι ιδιώτες'' δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι κανείς δεν επιθυμεί μία στάση πληρωμών της Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η Γερμανία έχει αρχίσει να "μαλακώνει" τη στάση της όσον αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς δεν επιμένει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο που θα γίνει αυτή δυνατή.
 
Στην εξαμηνιαία έκθεση της ΕΚΤ που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, σημειώνεται ότι ο κίνδυνος της μετάδοσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας στον τραπεζικό τομέα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
 
''Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει ένα αποτέλεσμα ντόμινο'' δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο κατά την παρουσίαση της έκθεσης, προσθέτοντας: ''Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εναντίον κάθε μορφής χρεοκοπίας με ''κούρεμα'' και εναντίον κάθε μορφής συμμετοχής ιδιωτών που μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός ή σε γεγονός αξιολόγησης''.
 
Ο κ. Κονστάντσιο επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι υπέρ της εθελοντικής αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους από ιδιώτες.
''Δεν είμαστε εναντίον κάθε μορφής ανάμειξης των ιδιωτών'' είπε προσθέτοντας: ''Κάποιου είδους πρωτοβουλία, κατά τα πρότυπα της πρωτοβουλίας της Βιέννης, θα μπορούσε να είναι νοητή. Δεν εναπόκειται σε εμάς να προτείνουμε λύσεις''.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item