Πρώην επικεφαλής Γερμανός τραπεζίτης: Θέλει 30 χρόνια για να ανασάνει η Ελλάδα!

Ο Axel Weber δηλώνει ξεκάθαρα πως η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει πολύ πιο δραστικά μέτρα από το να δίνει χρήματα που αρκούν για λίγο καιρό και ...

Ο Axel Weber δηλώνει ξεκάθαρα πως η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει πολύ πιο δραστικά μέτρα από το να δίνει χρήματα που αρκούν για λίγο καιρό και πρότεινε το ενδεχόμενο εγγυήσεων για όλο το χρέος της ΕλλάδαςΑλλιώς όπως λέει είναι θέμα χρόνου πότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί σε μία άτακτη χρεοκοπία.
 
''Σε τελική ανάλυση, η επίλυση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας θα πρέπει να αφορά το χρέος που εκκρεμεί και εκεί, δυστυχώς, υπάρχουν πολύ περιορισμένες εναλλακτικές: Είτε μια χρεοκοπία ή ένα μερικό haircut ή η παροχή εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος.Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν ποια επιλογή προτιμούν, ωστόσο η τρέχουσα αποσπασματική προσέγγιση των επαναλαμβανόμενων προγραμμάτων βοήθειας οδηγεί αναπόφευκτα στην τελευταία λύση''.
 
Ποιά είναι η αιτία της ελληνικής δυστυχίας κατά το Γερμανό τραπεζίτη:''Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι βραχυπρόθεσμο και δεν προκλήθηκε από το κοινό νόμισμα.Είναι ένα δημοσιονομικό και δομικό πρόβλημα με βαθιές ρίζες που χρειάζεται έναν ορίζοντα άνω των 30 ετών για να επιλυθεί, αντί του ορίζοντα τριών-πέντε ετών''.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item