Το 2014 η Κύπρος θα αποκτήσει το δικό της φυσικό αέριο

Το 2014 η Κύπρος θα μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή, που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομικ...

Το 2014 η Κύπρος θα αποκτήσει το δικό της φυσικό αέριο
Το 2014 η Κύπρος θα μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή, που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτή την εκτίμηση διατύπωσε στο πλαίσιο ημερίδας στο πανεπιστήμιο Κύπρου ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Ρόντεϊ Κούκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη, πριν το τέλος του 2011 θα μπει το τρυπάνι και θα αρχίσουν οι εργασίες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Τα οφέλη θα είναι τεράστια για τα κρατικά ταμεία και τους Κύπριους καταναλωτές, οι οποίοι θα πληρώνουν πολύ φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σημείωσε.

Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι Σινιορά, ο οποίος επισήμανε ότι Κύπρος και Λίβανος, εάν ενώσουν τις δυνάμεις τους θα επωφεληθούν οικονομικά.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item