Πληρώνουν 177 εκ. ευρώ στη Γερμανία για τις μίζες στην Ελλάδα!

Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Η γερμανική δικαιοσύνη ενήργησε άμεσα, στρίμωξε τους κατηγορούμενους και τελικά μετά από διακανονισμό η ετα...

Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Η γερμανική δικαιοσύνη ενήργησε άμεσα, στρίμωξε τους κατηγορούμενους και τελικά μετά από διακανονισμό η εταιρεία Ferrostaal θα πληρώσει στο γερμανικό κράτος 177 εκ. ευρώ για τις μίζες στην πώληση υποβρυχίων στην Ελλάδα.

Όλα αυτά μάλιστα μετά από δικαστικό διακανονισμό, καθώς η εισαγγελία του Μονάχου πιστεύει ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να “τρέξει” περισσότερο την υπόθεση ενώ η εταιρεία προφαβνώς και δεν θέλει να συνεχιστεί η έρευνα.
Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δις ευρώ του έτους 2000.
Αυτά βάσει δημοσιεύματος του περιοδικού Spiegel, οι εισαγγελικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.
Ωστόσο ως προς την Ελλάδα και την εδώ απόδοση ευθυνών το deal της εταιρείας με τη γερμανική δικαιοσύνη ίσως αποτελέσει πρόβλημα αφού δεν θα ανοιχτούν όλα τα χαρτιά της υπόθεσης και ίσως δεν έρθουν ποτέ στο φως κάποια στοιχεία.
Η ουσία πάντως είναι αλλού. Στη Γερμανία βρέθηκαν ήδη και ένοχοι ενώ όλα δείχνουν ότι το κράτος παίρνει και αποζημίωση.
Οι Έλληνες που πλήρωσαν από την τσέπη τους τις μίζες;ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item