Σε κατάσταση πολιορκίας η πλατεία Συντάγματος!Φόβοι για επεισόδια όπως την 15η Ιουνίου!

Ατσάλινος φράχτης στα «λουλουδάδικα», περίπου 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους, μέτρα σαν εκείνα της 15ης Ιούνη, παρόμοιοι φόβοι για «αντιεξο...

Ατσάλινος φράχτης στα «λουλουδάδικα», περίπου 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους, μέτρα σαν εκείνα της 15ης Ιούνη, παρόμοιοι φόβοι για «αντιεξουσιαστικά» καταστροφικά ξεσπάσματα, κυρίαρχο μέλημα η ασφαλής διέλευση πρωθυπουργού, υπουργών και βουλευτών στο κοινοβούλιο.

 
Τα παραπάνω θα συνθέτουν το σκηνικό του κέντρου της Αθήνας, αύριο και μεθαύριο, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας και εφαρμοστικού νόμου.

Οι συσκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας έδιναν και έπαιρναν τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης του 48ωρου που διανύουμε. Θεωρείται δεδομένο ότι θα τοποθετηθεί ο φράχτης στη Β.Σοφίας, στα «λουλουδάδικα» μπροστά από τη Βουλή, αλλά και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με 11 διμοιρίες ΜΑΤ από την επαρχία. 

Στόχος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι να υπάρχει ανοικτή δίοδος προς το Κοινοβούλιο, ώστε οι βουλευτές να μπορούν να προσεγγίσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά και εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Τα «μπλόκα» της αστυνομίας θα είναι στα ίδια σημεία, όπως και στη μεγάλη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, δηλαδή: στη διασταύρωση της Β. Σοφίας με την Ηρ. Αττικού, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης, στη Β. Κωνσταντίνου κάτω από το Πολεμικό Μουσείο και στο Καλλιμάρμαρο. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν κάθε μορφή βίας, ακόμα και εάν χρειαστεί να απομακρύνουν προσωρινά κάποιον «ευερέθιστο» αστυνομικό από τον φραγμό (μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα) και ότι η χρήση του «φράχτη» είναι ευεργετική καθώς οι ένστολοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους διαδηλωτές και έτσι αποφεύγονται οι μεταξύ τους διαπληκτισμοί.

Και πάλι, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν τον προβληματισμό τους εντοπίζοντας έντονη κινητικότητα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που θα συγκεντρωθούν σήμερα στο Μουσείο. Κυρίαρχος αστυνομικός φόβος η εισχώρηση ομάδων ταραξιών ανάμεσα στους διαδηλωτές, και εκδήλωσης μέσα από εκεί, καταστροφών και επιθέσεων εναντίων αστυνομικών δυνάμεων και κρατικών κτιρίων, όπως έγινε στις 15 Ιουνίου, «αν βρουν ευκαιρία θα επιχειρήσουν το ίδιο», επισημαίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Η αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι καθορισμένη και σχεδιασμένη αστυνομικά, ωστόσο ελογχεύει ο κίνδυνος «παράπλευρης» απώλειας, και δεν είναι άλλη από ενδεχόμενο τραυματισμό διαδηλωτή, που θα επέφερε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις. Επισημαίνεται ότι στη λήψη των αστυνομικών μέτρων θα συμμετέχουν 36 διμοιρίες των ΥΑΤ, εκ των οποίων οι 11 έχουν έρθει από την επαρχία.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item