Δυστυχώς υπέγραψαν το "τέλος" τους...Υπερψηφίστηκε από 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15.36 και τελείωσε μισή ώρα μετά.155 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ  138 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ 5 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και 2 απουσ...

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15.36 και τελείωσε μισή ώρα μετά.155 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ  138 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ 5 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και 2 απουσίασαν.


Τελικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλής είπε ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο ενώ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Α.Αθανασιάδης μετά από πολλές ακροβασίες και υπό την περίεργη ανοχή του Προέδρου της Βουλής που τον άφησε να πάρει το λόγο και κατά την ψηφοφορία είπε το ΝΑΙ, όπως και ο Θ.Ρομπόπουλος.

Η ομιλία του πρωθυπουργού επρόκειτο –σύμφωνα με τον κανονισμό- να «κλείσει» τη συνεδρίαση για να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από το Κοινοβούλιο να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», όπως έκανε και πριν από περίπου μια εβδομάδα, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους». 

Άσκησε δε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την χρηματοπιστωτική κρίση, λέγοντας ότι πρώτος κατέκρινε την ΕΕ «γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

«Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές» είπε από την πλευρά του στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «ενώπιον των οριακών διλημμάτων, οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οριακές επιπτώσεις, και τότε θα είναι αργά».

Ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε επίσης ότι θα προτείνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, να αναλάβει επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item