''Πέφτουν κορμιά'' στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ''κονταροχτυπιούνται'' στις συζητήσεις για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπισ...

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ''κονταροχτυπιούνται'' στις συζητήσεις για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες πιέζουν αφόρητα την Πορτογαλία να δεχτεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Πριν από λίγο ευρωπαίος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε πως πιθανώς να υπάρξει μια δέσμευση για συγκεκριμένες προτάσεις στο θέμα της ενίσχυσης του ρόλου του ευρωπαικού ταμείου μέχρι το Μάρτιο, αλλά μέχρι εκεί θα πάει αυτή η σύνοδος.
 
"Δεν θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τον ρόλο του καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί η αγορά ομολόγων από χώρες της περιφέρειας", δήλωσε ο διπλωμάτης μιλώντας στο Dow Jones Newswires.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy έστειλε ένα προσχέδιο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ζητά από τους ηγέτες της Ε.Ε. να δεσμευτούν στην εξεύρεση συγκεκριμένων προτάσεων μέχρι τη διάσκεψη κορυφής στις 24-25 Μαρτίου, ώστε το ταμείο να έχει "την ευελιξία και οικονομική δυνατότητα να διαθέσει επαρκή στήριξη στο ευρώ".
 
Εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως μέσα στη σύνοδο κορυφής ορισμένοι ηγέτες συνεχίζουν να πιέζουν την Πορτογαλία να δεχτεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και να βαδίσει δηλαδή στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item