Στην εισαγγελία της Αθήνας ο φάκελος για τις μίζες με τα γερμανικά υποβρύχια

Ο φάκελος με τα στοιχειά των γερμανικών αρχών για την προμήθεια των υποβρυχίων που ερεύνα η ελληνική δικαιοσύνη διαβιβάστηκε στην εισαγγελία...

Στην εισαγγελία της Αθήνας ο φάκελος για τις μίζες με τα γερμανικά υποβρύχια
Ο φάκελος με τα στοιχειά των γερμανικών αρχών για την προμήθεια των υποβρυχίων που ερεύνα η ελληνική δικαιοσύνη διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλληνες εισαγγελείς γνώριζαν τα στοιχειά για τις μίζες που δημοσιοποιηθήκαν την περασμένη Δευτέρα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετά τη συνάντηση που είχαν προ δίμηνου με τους γερμανούς δικαστές στη Χάγη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, η εισαγγελία ετοιμάζεται να στείλει νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Γερμάνια ζητώντας απαντήσεις και διευκρινίσεις με βάση τα στοιχειά που έχει συλλέξει μέχρι ημέρα το ΣΔΟΕ. 

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, έξαλλου, αναμένεται σύντομα να διαβιβαστεί και στην εισαγγελία και από τα συμπεράσματά του θα καθοριστεί και η δίωξη καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει ύποπτους λογαριασμούς και πρόσωπα για το αδίκημα της φοροδιαφυγής αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι αν από την έρευνα προκύψουν συγκεκριμένες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων για πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην προμήθεια των υποβρυχίων.

Αν μάλιστα η εισαγγελία… σκοντάψει σε πολιτικό πρόσωπο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη βουλή με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item