Ρέππας: Θα μειώσουμε τα διόδια - Θα τσακίσουμε τους τζαμπατζήδες

Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν πληρώνουν διόδια ή δεν καταβάλλουν το αντίτιμο για τα εισιτήρια στις αστικές σ...


Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν πληρώνουν διόδια ή δεν καταβάλλουν το αντίτιμο για τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών.

Ετσι σκέφτεται να αντιμετωπίσει το διογκωμένο κίνημα του «Δεν Πληρώνω». 

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ρέππα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το κατ' ευφημισμόν, όπως είπε χαρακτηριστικά, κίνημα των «τζαμπατζήδων», ενώ προανήγγειλε μείωση διοδίων στους οδικούς άξονες που είναι υπό κατασκευή.

Ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε δίκαιες τις αντιδράσεις πολιτών να μην πληρώνουν διόδια σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε όμως ότι υπάρχουν και περιπτώσεις έτοιμων αυτοκινητόδρομων, όπως η Εγνατία, η οποία, ενώ έχει κατασκευαστεί και εδώ και χρόνια λειτουργούσε χωρίς διόδια, σήμερα οι πολίτες αντιδρούν στην εγκατάσταση των σταθμών.

«Οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν» ανέφερε ο κ. Ρέππας και προσθεσε ότι για τους υπό κατασκευή δρόμους δεν πρέπει να επιβαρύνεται ο χρήστης, γι' αυτό και θα υπάρξει πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τις κατασκευαστικές εταιρείες, ώστε να μειωθούν τα διόδια. «Χρειάζεται συνέπεια και υπεύθυνο τρόπο για να γίνει αυτό, γιατί έτσι μπαίνουμε στην ουσία των συμβάσεων, που λόγο έχει και ο αντισυμβαλλόμενος».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Κύριε Ρέππα,

  Έπρεπε να γίνει τόσος θόρυβος για να αποφασίσετε επιτέλους ότι σε δρόμους υπό κατασκευή, δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια? Και για τα όσα χρόνια πληρώνουμε, πως προτίθεσθε να μας αποζημιώσετε? Και μην πας πείτε ότι η περίπτωση αυτή είναι διαφορά μεταξύ 2 ιδιωτών και δεν μπορείτε να παρέμβετε!!! Γιατί αν το πείτε, τότε δεν θα πρέπει να παρεμβαίνετε υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών στις περιπτώσεις των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια στις Εθνικές οδούς που είναι ήδη κατασκευασμένες.

  Όσον αφορά τις τελευταίες, σας παρακαλώ θερμά να σταματήσετε να μας απειλήτε και να μας χρωματίζετε με τα γνωστά κοσμιτικά επίθετα. Δεν είναι σωστό να βρίζεις τον λαό τον οποίο υποτίθεται ότι καλείσαι να υπηρετήσεις, την στιγμή μάλιστα που έχεις λάθος.

  Και έχετε εν μέρει δίκαιο αλλά κυρίως λάθος κύριε Ρέππα.

  Έχετε δίκαιο διότι:
  Εκεί που τα φτάσατε τα πράγματα (πιθανόν όχι εσείς ο ίδιος, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, κατασπαταλώντας αλόγιστα και για άλλους σκοπούς τα κοινοτικά κεφάλαια με τα οποία έπρεπε εδώ και 30 χρόνια να έχετε φτιάξει τον ρημαδοδρόμο), με τις ύποπτες συμβάσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση υπέργραψε για την δήθεν χρηματοδότηση ιδιωτών για την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων, τί να κάνετε...

  Έχετε όμως άδικο διότι:
  Βλέπετε το στραβό και δεν το φτιάχνετε! Πολύ δε περισσότερο γίνεστε χειρότεροι από τους προηγούμενους. Είναι αδύνατον να πληρώνουμε 50 ολόκληρα Ευρώ για την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και σχεδόν τα μισά από αυτά για το απαράδεκτο τμήμα Λάρισας-Τεμπών? Είναι δυνατόν να πληρώνουμε 50 Ευρώ ακόμη και αν οι δρόμοι ήταν φτιαγμένοι? Μετά από όλη αυτή, την ως ένα βαθμό δικαιολογημένη, οικονομική αφαίμαξη στην οποία μας έχετε υποβάλλει?

  Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι δρόμοι χρειάζονται συντήρηση. Ε δεν σας εμποδίζει κανείς να τους συντηρήσετε. Και βέβαια δεν σας εμοδίζει κανείς να φτιάξετε και καινούριους. Για ποιό λόγο πρέπει να βάλετε τους ιδιώτες στο παιχνίδι? Και για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνουμε 3.10 Ευρώ κάθε 50 χιλιόμετρα?

  Κύριε Ρέππα,
  Κάντε το σωστό και ο περισσότερος κόσμος θα είναι μαζί σας. Αν συνεχίσετε όμως να κάνετε το λάθος, αν συνεχίσετε να μας αντιμετωπίζετε σαν κάφρους, αν συνεχίσετε να μας βρίζετε, ε τότε κύριε Ρέππα, θα μας βρείτε απέναντί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα μπράβο στην Έλενα που επιτέλους είπε όλα αυτά που φοβούνται η "κυβερνήτες" μας να πούνε και να κάνουν!
  Συμφωνούμε και επαυξάνουμε μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνέχεια από το παραπάνω:

  Φαντάζομαι ότι γνρίζετε Αγγλικά κύριε Ρέππα.
  Διαβάστε λοιπόν τι γράφει στην Wikipedia αναφορικά με τα διόδια στην Ευρώπη.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Toll_roads_in_Europe

  Διαβάστε τι έγινε στην Νορβηγία.
  The toll ring in Trondheim was closed December 30, 2005 after 14 years in operation. The success is only partial: the toll rings have become unpopular and regarded as an extra arbitrary tax, new infrastructure has not been developed as expected, and confidence in the road authorities has been dented.

  Πιστεύετε δηλαδή ότι εδώ στην Ελλαδίτσα μας, θα καταφέρετε εσείς να τα κάνετε καλύτερα?

  Εδώ δεν καταφέρατε να φτιάξετε υποδομές για να μην πνιγόμαστε στην Αθήνα με μια βροχή, όπως σήμερα, και θα φτιάξετε την υπόθεση με τις Εθνικές οδούς?

  Ήμαρτον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ξέρετε τι πιστεύει ο κόσμος για τα διόδια?

  Άντε να σας το πω εγώ!

  Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ το 2004, οι υπουργοί και οι περί αυτών περίεργοι συνήθεις τύποι, κατελήφθησαν από πανικό. Και αυτό γιατί, οι προηγούμενοι είχαν καταφάει τα πάντα.

  Μιά ο κύριος Τσοχατζόπουλος με τα όπλα, τα οποία αγόραζε σε υπετριπλάσιες τιμές από τις κανονικές, από την άλλη οι Ολυμπιακοί αγώνες με όλα τα έργα δοσμένα με κατευθείαν ανάθεση (με την δικαιολογία του κατεπείγοντος) αφού όλα τα άφησαν για την τελευταία στιγμή (εμφανής ο λόγος) και τον Καλατράβα, λες και η Ελλάδα του Πραξιτέλη και του Φειδία δεν είχε Έλληνες μηχανικούς και αρχιτέκτονες, και αναρίθμητα άλλα... ξέρετε τι λέω τώρα...

  Τελοσπάντων, οι της ΝΔ λοιπόν αποφάσισαν ότι αφού δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για να φάμε, θα κατασκευάσουμε προγράμματα για να τους τα πάρουμε.

  Έτσι λοιπόν, από την μία ο κύριος Βουλγαράκης, με το πρόσχημα ότι τα 4 παιδιά του είναι καλομαθημένα, κατασκεύασε με τους υπόλοιπους το Βατοπέδι.

  Με τον ίδιο τρόπο ο κύριος Σουφλιάς κατασκεύασε την "συντήρηση" και την κατασκευή με "αυτοχρηματοδότηση" νέων Εθνικών οδών. Ο κύριος Σουφλιάς "συνταξιοδοτήθηκε" αφού δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές (κορόιδο ήταν?).

  Το ερώτημα λοιπόν είναι, εσείς κύριε Ρέππα για ποιο λόγο τηρείτε την ίδια και απαράλλαχτη τακτική?

  Ο ραγιάς κύριε Ρέππα έχει όρια! Μην την πατήσετε όπως οι Τούρκοι το 1821.

  Βαρεθήκαμε πια!

  Σας βαρεθήκαμε όλους... Πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους, κίτρινους και φούξια.

  ΦΤΑΝΕΙ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα ερωτήματα κύριοι(?) της εξουσίας τέθηκαν στο τραπέζι-blog μας.
  Αυτά τα οποία έπρεπε να συζητάτε εσείς, σας τα δίνουμε εμείς έτοιμα...
  Περιμένουμε τις πράξεις σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item