ΩΡΑ 13.48 Eξω από τη Βουλή η πορεία των γιατρών και νοσηλευτών

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία. Συνεχίζονται οι απεργίες με ...

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία. Συνεχίζονται οι απεργίες με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση.

Κλειστές στον κέντρο της Αθήνας οι οδοί: Πατησίων, Στουρνάρη, Σταδίου και Αιόλου. Στην Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κοραή γιατροί και νοσηλευτές συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους από τα μέσα μεταφοράς και τους  εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί κατευθύνονται προς την Βουλή.


 

ΩΡΑ 13.00 Η πορεία των γιατρών συναντά την πορεία δασκάλων και καθηγητών στην συμβολή της Αιόλου με την Σταδίου ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 13.00 Η πορεία των γιατρών συναντά την πορεία δασκάλων και καθηγητών στην συμβολή της Αιόλου με την Σταδίου


Στις 12:30 ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας η πορεία προς την Βουλή των γιατρών, φαρμακοποιών και νοσηλευτών.  

ΩΡΑ 11:25 ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 11:25


ΩΡΑ 11:05 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 11:05 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί εξω από το υπουργείο Υγείας ενώ συνεχίζεται η κατάληψη του ισογείου στο υπουργείο από νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και μια βδομάδα.

Οι γιατροί έξω από το υπουργείο έχουν φτιάξει μάλιστα και τα δικά τους μπλουζάκια σατιρίζοντας τον υπουργό Υγείας...
 
 
Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
 
Νωρίτερα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για το μέλλον της κατάληψης στο αμφιθέατρο του υπουργείου και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
 
Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 500.000 ραντεβού.
 
Απεργιακός χάρτης:
 
- Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.
- Έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.
- Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα είναι κλειστά και την Πέμπτη.
- Σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
 
Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε διάλογο, την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου να συμφωνηθούν συγκεκριμένα ζητήματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «αναλήθειες» τα όσα λένε οι γιατροί πως το νέο νομοσχέδιο θα τους μετατρέψει σε μεροκαματιάρηδες των 500 ευρώ.
 
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως κάθε τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία θα είχε προβλήματα στον δικαστικό της έλεγχο και, επομένως, «και να ήθελε κάποιος να το κάνει, δεν μπορεί».
 
Σχετικά με το αίτημα των γιατρών να αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος είπε όμως ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.
 
Κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι «περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».
 
Στο νομοσχέδιο υπήρξαν αλλαγές και «βελτιώσεις οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ». Μεταξύ των αλλαγών, είναι η κατάργηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία, μετά τη λήξη της βουλευτικής τους θητείας, οι γιατροί μπορούσαν να τοποθετηθούν διευθυντές στο ΕΣΥ.
 
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως -όπως είπε- πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.ΠΗΓΗ :newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item