Άκαρπος ο διάλογος Ρέππα – εργαζομένων στο Μετρό

Στον «αέρα» φαίνεται ότι βρίσκεται η πορεία του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στο Μετρό...

Στον «αέρα» φαίνεται ότι βρίσκεται η πορεία του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στο Μετρό, για το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με την ηγεσία του υπουργείου, κατέθεσαν τις προτάσεις, στις οποίες όμως υπάρχουν τρεις κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένα:
- Η κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.
- Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Οι υποχρεωτικές μετατάξεις και στις μονομερείς εσωτερικές μετακινήσεις.
Για το πρώτο, το υπουργείο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεσμεύεται για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, όμως για τα άλλα δύο, ήδη υπάρχουν σχετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο-«σκούπα» για τις ΔΕΚΟ, που εμμέσως πλην σαφώς προβλέπει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και υποχρεωτικές μετατάξεις.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό διευκρίνισαν ότι, σε περίπτωση που στην επόμενη συνάντηση το υπουργείο πάρει αρνητική θέση, τότε, κατά την άποψή τους, ο διάλογος θα απέβαινε προσχηματικός και οι ίδιοι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που προβλέπει νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων.ΠΗΓΗ :protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item