Εναλλακτικά καύσιμα αντί βενζίνης, μέχρι το 2050

Επείγουσα ανάγκη χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων για τα μεταφορικά μέσα ενώ επισημαίνει ότι μέχρι ...


Επείγουσα ανάγκη χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων για τα μεταφορικά μέσα ενώ επισημαίνει ότι μέχρι το 2050, τα βιοκαύσιμα, ο ηλεκτρισμός και η μεθανόλη θα αντικαταστήσουν σταδιακά τη βενζίνη.
Έκθεση ομάδας εμπειρογνωμόνων την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι τα εναλλακτικά καύσιμα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν πλήρως στην αναμενόμενη ζήτηση για όλα τα μέσα μεταφοράς, συνδυάζοντας την ηλεκτρική ενέργεια με τα βιοκαύσιμα και συμπληρωματικά, με τη χρήση φυσικού αερίου, βιομεθανόλης και υγραερίου.
“Αν θέλουμε να φτιάξουμε πραγματικά βιώσιμα μεταφορικά μέσα, θα πρέπει να στραφούμε στα εναλλακτικά καύσιμα”, δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για τις μεταφορές, Σιμ Κάλας.
Επείγουσα ανάγκη, χαρακτήρισε την αναζήτηση εναλλακτικών κασυίμων ο Επίτροπος Ενέργειας, Γκίτερ Έτινγκερ, επισημαίνοντας ότι τα αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται.
Ο τομέας των μεταφορών είναι από τους πλέον ρυπογόνους, καθώς αποτελεί το 20% των συνολικών εκπομπών στην ΕΕ. Στόχος της ΕΕ είναι η συνολική μείωση των εκπομπών CO2 κατά 80-95% έως το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item