Λεξικό online Google! Και ένας desktop client για Google dictionary!

Λεξικό online Google! Το ξέρατε ότι υπάρχει; Είναι διαφορετικό από το Translate.  Αγγλοελληνικό , Ελληνοαγγλικό ,  Γαλλοελληνικό ,  Ελληνογα...

Λεξικό online Google DictionaryΛεξικό online Google! Το ξέρατε ότι υπάρχει; Είναι διαφορετικό από το Translate. Αγγλοελληνικό,ΕλληνοαγγλικόΓαλλοελληνικόΕλληνογαλλικό,Ιταλοελληνικό, ελληνοιταλικό λεξικό κι όχι μόνο... 
Το 
λεξικό online Google Dictionary, μια ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί για τις πιο διαδεδομένες γλώσσες(Αγγλικά, Γαλλικά Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα κλπ 28 γλώσσες) αλλά ΚΑΙ για τα Ελληνικά αληθινό λεξικό για να σας δώσει το νόημα της λέξης. Λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το  Collins COBUILD Advanced Learner's English Dictionary και τώρα χρησιμοποιεί το  Oxford Pocket Dictionary of Current English για τους ορισμούς λέξεων στα Αγγλικά!

Άρα, μη μπερδευτούμε. Το λεξικό online Google δεν κάνει αυτόματη μετάφραση για τα Ελληνικά και τις κύριες γλώσσες. Είναι διαφορετικό από το μετάφραση Google Translate. Χρησιμοποιεί αληθινά λεξικά.


Όταν μεταφερθείτε στη σελίδα του online λεξικού Google γράψτε την άγνωστη λέξη σας στο κουτάκι και επιλέξτε από ποια γλώσσα θα γίνει η "μετάφραση". Πχ Αγγλικά. Μόλις εμφανιστεί το μενού επιλέξτε προς ποια γλώσσα ζητείται ο ορισμός της λέξης. Πχ Ελληνικά. Στο μεταξύ κάνοντας κλικ στο ηχειάκι δίπλα στη λέξη μπορείτε να ακούσετε τη λέξη στα Αγγλικά(προφορά). Τα αποτελέσματα μπορεί να περιέχουν πέραν του ενός ορισμούς, ποια τα ουσιατικά ή ρήματα, επίθετα κλπ και παραδείγματα χρήσης της λέξης σε παραγράφους. Δείτε(κλικ για μεγέθυνση):

 
 
Λεξικό online Google Dictionary

Βλέπετε λοιπόν έχετε ένα πολύ καλό online λεξικό Google στη διάθεση σας.
 

Desktop Client για λεξικό Google ("πρόγραμμα λεξικού")


Τι έχουμε λοιπόν εδώ. Για όσους δεν θέλουν κάθε τόσο να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του λεξικού Google, σας βρήκα ένα δωρεάν πρόγραμμα. Το Desktop Client for Google Dictionary. Τι κάνει; Γράφετε την λέξη, επιλέγετε από ποιά γλώσσα προς ποια θέλετε ορισμό και πατάτε το πλήκτρο Enter. Επισκέπτεται για εσάς την ιστοσελίδα online Λεξικό Google. Ενημερώνεται για τους ορισμούς και σας επιστρέφει(δείχνει) το αποτέλεσμα
 

Desktop Client for Google Dictionary


Συγκρίνετε τις 2 εικόνες. Η αμέσως από πάνω είναι το πρόγραμμα λεξικού και η πρώτη εικόνα είναι η ιστοσελίδα λεξικού Google(dictionary). Όπως βλέπετε το πρόγραμμα είναι λιτό και δεν έχει τα παραδείγματα χρήσης. Το Desktop Client for Google Dictionary εγκαθίσταται δίπλα στο ρολόι και με κλικ πετάγεται ώστε να γράψετε τη λέξη και να αναζητήσετε το νόημα. Δεν έχει όλες τις γλώσσες. Έχει Ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, αραβικά, ρώσικα, ισπανικά κλπ. Προφανώς για να λειτουργεί χρειάζεται να έχετε σύνδεση στο internet.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item